Trelopeiraiotes Blog

Άρθρο για τις Δημοτικές Εκλογές 2010

Του ΚΩΣΤΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ

Δέκα πέντε πριν τις εκλογές και τα επιτελεία ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις δημοτικές εκλογές. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν ανακοινώσει τους υποψηφίους που απαρτίζουν τους συνδυασμούς τους. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μίχας συγκρότησε ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο με βασικό συστατικό του την ανανέωση. Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει ένα πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό με νέους ανθρώπους, με κοινωνική διαστρωμάτωση, με εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση.

Σίγουρα η  πόλη μας έχασε πολλές ευκαιρίες, σίγουρα η πόλη μας σε σχέση με τις όμορες πόλεις έχασε χρόνο, σίγουρα αξίζει στο Πειραιά μια καλύτερη τύχη. Εδώ δεν χωρούν άλλες υποσχέσεις, δε χωρά μικροπολιτική. Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Δεν μπορούν να γίνουν όλα τώρα, δεν μπορούν να λυθούν όλα σήμερα. Χρειάζεται σχεδιασμός, προγραμματισμός, δουλειά. Για μένα πρώτο μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι και θα είναι, το πρόβλημα της καθαριότητας. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, πιθανόν δύσκολες, αλλά δεν μπορεί ο Πειραιάς να συνεχίσει άλλο να ζει με τα σκουπίδια, δεν αντέχουν οι πολίτες. Χρειάζεται από την αρχή σχεδιασμός του συστήματος αποκομιδής, των δρομολογίων, των χωροθετημένων κάδων, του τρόπου λειτουργίας της υπηρεσίας, εκπαίδευση των υπαλλήλων, ενημέρωση των πολιτών  – σχεδιασμός μαζί με τους υπαλλήλους, μαζί με τους πολίτες.

Το επόμενο  σημείο που θεωρώ επιβεβλημένη ανάγκη είναι το κοινωνικό πρόσωπο του  Δήμου. Οι συνθήκες της εποχής επιτάσσουν την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη, για σύγχρονους και περισσότερους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για ΚΑΠΗ, για πολιτικές αλληλεγγύης στην οικογένεια, στον άνεργο, στον άστεγο, στα ΑμεΑ. Θα μπορούσε κανείς να πεί για το πράσινο που δεν έχει η πόλη, για το κυκλοφοριακό που μαστίζει την πόλη, για ελεύθερους χώρους, για αθλητικούς χώρους, για πολλά ακόμα… το θέμα δεν είναι να τάξουμε τα πάντα και να μας κρίνουν οι πόλιτες στο τέλος της διαδρομής μας ως ένα ακόμα πρόγραμμα χωρίς αποτέλεσμα. Το θέμα είναι να μπει ο πολίτης στο επίκεντρο. Ο Πειραιάς πρέπει να μπει στο επίκεντρο. Χρειάζονται αποφάσεις, χρειάζεται πολιτική και σχεδιασμός με ορίζοντα το αύριο.

Ο Γιάννης  Μίχας έχει αποδείξει με το έργο του στη Νομαρχία Πειραιά ότι  αν υπάρχει θέληση και πολιτική βούληση  μπορούν να γίνουν βήματα προόδου, μπορούμε να βρούμε λύσεις και μάλιστα αποτελεσματικές. Ο Γιάννης Μίχας δεσμεύτηκε δημόσια – ΄΄Δεν θα πούμε τίποτα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Τα λίγα έργα που θα ανακοινώσουμε θα έχουν δίπλα προϋπολογισμό, πηγή χρηματοδότησης και χρονοδιάγραμμα.΄΄ Αυτό αποτελεί συμβόλαιο τιμής, αποτελεί διαφορετική προσέγγιση, άλλη νοοτροπία, αλλαγή πολιτικής. Ήρθε λοιπόν η ώρα να βάλουμε προτεραιότητες, να αλλάξουμε σελίδα, να κλείσουμε το προηγούμενο κεφάλαιο και να ξεκινήσουμε ένα νέο για τη πόλη μας, για το Πειραιά μας.

Εγώ συντάχθηκα με την προσπάθεια του συνδυασμού Πειραιάς Πολιτών – Καθαρή Συμφωνία και με τον Γιάννη Μίχα γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες του Πειραιά στα χέρια μας, με σχέδιο, με όρεξη, με ορμή. Ξεκινάμε από την αρχή. Αλλάζουμε σελίδα. 

Γαλανάκης Κωνσταντίνος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  – Β  Διαμέρισμα.

Advertisements

Οκτώβριος 29, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: