Trelopeiraiotes Blog

«Ηλεκτρονική Μάθηση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής» από το «ευ ζην» στο «eυ ζην»

Κλείνοντας δέκα χρόνια επαγγελματικής και ερευνητικής πορείας στο χώρο της ηλεκτρονικής μάθησης, νοιώθω ότι ακόμα στο βρίσκομαι στο »α» μιας αλφαβήτου της οποίας συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των γραμμάτων.
Και η αύξηση αυτών των «γραμμάτων» σημαίνει νέα εργαλεία που βελτιώνουν την προσβασιμότητα στο ηλεκτρονικό υλικό, τον βαθμό διαδραστικότητας και αλληλεπίδρασης του εκπαιδευομένου με τους μαθησιακούς πόρους, την δημιουργία μεγάλων educational networks και τελικά την βελτίωση τους αισθήματος ικανοποίησης από την συμμετοχή σε εκπαιδευτικές ράσεις e-Learning. Πλέον τα εργαλεία οι μέθοδοι και οι τεχνικές εκπαίδευσης του e-Learning εισάγονται και στην παραδοσιακή εκπαίδευση όλων των βαθμίδων δίνοντας μια γεύση «σύγχρονου», «καινούριου», «καινοτόμου», «φρέσκου»
Η διαχείριση της γνώσης, η πρόσβαση στην πολύτιμη πληροφορία, η ευκαιρία συμμετοχής σε εκπαιδευτικές δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο βελτιώνει την ποιότητα της παιδείας μας και ταυτόχρονα την ποιότητα της ζωής μας. Παλαιότερα λέγαμε ότι οι γονείς μας μας έδινα το «ζην» και οι δάσκαλοι μας το «ευ ζην»..τώρα πλέον η τεχνολογία μας δίνει και το « ζην»

Φέτος και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στις 2 & 3 Οκτωβρίου η e-Learning Expo, η κύρια έκθεση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης στην Ελλάδα. Όταν πέρυσι κάναμε την προσπάθεια για την διοργάνωση της 1ης έκθεσης κάποιοι μας θεωρούσαν τρελλούς και διατυμπανιζαν ότι το εγχείρημα θα αποτύχει λόγω της πληθώρας εκθέσεων πληροφορικής..Εκεί ήταν το λάθος όμως. Δεν κατάλαβαν ότι δεν ήταν μια έκθεση πληροφορικής αλλά ένα on-line εκπαιδευτικό γεγονός, το οποίο απευθύνεται σε όσους αγαπούν, συμμετέχουν και παράγουν εκπαίδευση.

Μετά την πολύ μεγάλη οργανωτική επιτυχία της περσινής έκθεσης, διοργανώνεται και φέτος η έκθεση e-Learning Expo 2010 με σκοπό να παρουσιαστούν από κορυφαίες εταιρίες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη διαρκώς ανερχόμενη αγορά της ηλεκτρονικής μάθησης καινοτόμα προϊόντα λογισμικού (educational software) και υλικού (educational devices), διαδικτυακές υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και διαδραστικό ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και κατάρτισης.  Η e-Learning Expo 2010 διοργανώνεται στο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Γλυφάδα. 

Η θεματολογία της φετινής έκθεσης είναι «Ηλεκτρονική Μάθηση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και κοινωνική ευημερία (e-Learning for a better quality of life and social well being)». Η έκθεση e-Learning Expo 2010 συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις της χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Η έκθεση e-Learning Expo απευθύνεται σε: 

• Συμβούλους εκπαίδευσης και κατάρτισης 

• Στελέχη Εταιριών και Οργανισμών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών 

• Στελέχη Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού 

• Ανώτατα Διοικητικά Στελέχη Οργανισμών 

• Ερευνητές και Επιστήμονες της Ηλεκτρονικής Μάθησης 

• Γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές 

• Προσωπικό Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα 

Η έκθεση e-Learning Expo στοχεύει στο να αποτελέσει ένα πεδίο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, ανοικτής συζήτησης και συνεργασίας σχετικά με τις καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση καθώς και τη δια βίου μάθηση. Στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν, τεχνολογικές παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις με ανταλλαγή τεχνογνωσίας, επιδείξεις εκπαιδευτικού λογισμικού, προβολή μαθησιακού περιεχομένου, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και εξοπλισμού ηλεκτρονικής μάθησης.

Την 1η ημέρα της έκθεσης, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί διεθνής επιστημονική ημερίδα με θέμα «e-Learning for a better quality of life and social well being» με προσκεκλημένους καταξιωμένους ομιλητές. Η ημερίδα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. 

Την 2η ημέρα της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την ηλεκτρονική μάθηση και την τεχνολογικά υποστηριζόμενη κατάρτιση και παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών. 

Η θεματολογία των συζητήσεων στρογγυλής τράπεζας θα αφορά: 

• Αξιοποίησης των Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πηγών στη ψηφιακή τάξη 

• Σχολική καινοτομία 

• Χρηματοδοτήσεις έργων για υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Μάθησης και η βιωσιμότητα των επενδύσεων 

• Επαγγελματικά περιγράμματα και σχεδιασμός πιστοποιημένων προγραμμάτων δια βίου μάθησης 

• «Πράσινη» τεχνολογική υποδομή στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς 

• Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών για τις ΤΠΕ στην εκπαίδευση 

• Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας: Ο εκπαιδευτικός ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων 

• Αξιοποίηση των διαδικτυακών τεχνολογιών στην επιμόρφωση του Ανθρώπινου Δυναμικού των επιχειρήσεων 

• Learning 2.0: Εφαρμογές Web 2.0 (blogs and twitter, social networks, bookmarking κα) στην εκπαίδευση 

• Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Διδασκαλία και την Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών 

• 10 και 1 δωρεάν εργαλεία της Microsoft για πρωτοποριακή εκπαίδευση: Κατακτήστε την τάξη με δημιουργικό τρόπο 

• Neoset e-Learning: μια καινοτόμος δράση στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού 

Σας περιμένουμε όλους εκεί για να γνωρίσουμε τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής μάθησης και να ευχαριστηθούμε από τις πολλές και διαφορετικές δυνατότητες που μπορεί να μας δώσει στο καθημερινό παιχνίδι της μάθησης

πηγή: kbourletidis.blogspot.com

Advertisements

Σεπτεμβρίου 23, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: