Trelopeiraiotes Blog

Συνάντηση Γ. Σγουρού- Γ.Μίχα -Π. Φασούλα

» ΠΡΟΤΑΣΗ Γ. ΣΓΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Π. ΦΑΣΟΥΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΗ Γ. ΜΙΧΑ »

Συνάντηση με το Δήμαρχο Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα είχαν χτες το μεσημέρι ο Νομάρχης Αθηνών και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός και ο Νομάρχης Πειραιά και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Μίχας.

Κατά την συνάντηση τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο νέο δημαρχείο Πειραιά (Κανθάρου και Ηρώων Πολυτεχνείου), ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, διατύπωσε δημόσια την πρότασή του, ο Παναγιώτης Φασούλας, να τοποθετηθεί με τον καινούργιο Νόμο του Καλλικράτη, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.
Συγκεκριμένα, ο Νομάρχης Αθηνών και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Σήμερα το πρωί, τηλεφώνησα στο Νομάρχη Πειραιά και συνάδελφό μου Γιάννη Μίχα, για να τον επισκεφθώ στη Νομαρχία Πειραιά, παράλληλα και αυτός έκανε την ίδια κίνηση να με επισκεφθεί στην Αθήνα.
Από κοινού συμφωνήσαμε να επισκεφθούμε το Δήμαρχο Πειραιά τον Παναγιώτη Φασούλα. Βρίσκομαι σε ένα κτίριο καταπληκτικό το οποίο ανακαινίστηκε πριν περίπου ένα χρόνο και πραγματικά κοσμεί την πόλη του Πειραιά.
Θέλω να πω ότι με μεγάλη χαρά και συγκίνηση βρίσκομαι μεταξύ του Γιάννη Μίχα και του Παναγιώτη Φασούλα, του Παναγιώτη Φασούλα και του Γιάννη Μίχα. Ένας Δήμαρχος με πλούσιο έργο και ένας Νομάρχης επίσης με πλούσιο έργο.
Δεν θα κάνω εγώ κριτική σε καμία περίπτωση γιατί δεν είναι σωστό. Αυτό που θέλω να πω, είναι να εκφράσω την αγάπη μου, την φιλία μου. 
Η επίσκεψη μου είναι σε δύο ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα κοινά της πόλης και πιστεύω ότι όπως μέχρι σήμερα τα έχουν καταφέρει, θα συνεχίσουν και θα τα καταφέρουν από εδώ και στο εξής.
Μετά την απόφαση που έλαβαν χθες τα κομματικά όργανα, στα οποία εμείς ανήκουμε και για τα οποία, ο Γιάννης Μίχας θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, στο αμέσως προσεχές διάστημα που θα γίνουν τον Νοέμβριο εκλογές, θέλω να εκφράσω την επιθυμία μου και τη θέλησή μου στο αίτημα αυτό το οποίο θα διατυπώσω δημόσια:
Ο Παναγιώτης Φασούλας να είναι Αντιπεριφερειάρχης στον Πειραιά, με τον καινούργιο Νόμο του Καλλικράτη, στην Αττική.
Η συνεργασία και των τριών όλα αυτά τα χρόνια, για μένα προσωπικά αποτέλεσε μια εμπειρία παρά πολύ μεγάλη, αλλά αφετέρου και μέσα από συγκρούσεις, για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, ήταν συγκρούσεις για να συνθέσουμε θέματα τα οποία αφορούσαν την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Με αυτό λοιπόν τον γνώμονα, με το νέο Νόμο του Καλλικράτη, θα πορευτούμε όλοι μαζί, πολίτες Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση.»
Ο Νομάρχης Πειραιά και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Μίχας, τόνισε:
«Είχαμε μια συνάντηση, απ ότι βλέπετε συμβολική, του Γιάννη Σγουρού και δική μου, με τον Παναγιώτη Φασούλα.
Με τον Παναγιώτη Φασούλα ως Δήμαρχο Πειραιά, υπήρξε μια συνεργασία αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, η οποία πιστεύω ότι άφησε θετικά ίχνη. Κρατώ όλα τα θετικά από την δική του θητεία και θα προσπαθήσω να διορθώσω όσα δεν μπόρεσε να διορθώσει, όχι με δική του ευθύνη, αλλά κυρίως με ευθύνη της πολιτείας.
Από εκεί και πέρα είναι προφανές, είναι και δική μου η βούληση, ο Γιάννης Σγουρός εξέφρασε ως επικεφαλής του Συνδυασμού στην περιφέρεια την άποψή του, για την αξιοποίηση του Παναγιώτη Φασούλα. Στο πού θα αξιοποιηθεί δεν είναι δική μου δουλειά, είναι του ίδιου του Παναγιώτη πού θέλει να αξιοποιηθεί, είναι δουλειά του Γιάννη Σγουρού και είναι δουλειά των οργάνων, τα οποία θα λάβουν και την τελική απόφαση.
Θεωρώ ότι, η προσπάθεια που έχουμε να κάνουμε είναι ακόμη πιο δύσκολη. Τα οικονομικά του Δήμου είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δεν οφείλονται στον Παναγιώτη Φασούλα. Το ξέρετε παρά πολύ καλά.
Ήδη, είχαμε κλείσει συνάντηση – και σας το είχαμε πει πριν – με τον Παναγιώτη την Τετάρτη.
Θα γίνει αυτή η συνάντηση, γιατί είχαμε προγραμματίσει συνάντηση με τους εργαζόμενους του Δήμου και ο ίδιος μου υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει παρά πολύ, έτσι ώστε η πορεία στο μέλλον – και προεκλογικά και μετεκλογικά – μέσα από τη δική του εμπειρία, να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη για το καλό των πολιτών της πόλης.
Τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Του εύχομαι να συνεχίσει πάντα δυνατά, πάντα ψηλά έτσι ώστε πραγματικά το επόμενο απάνεμο λιμάνι, να είναι κοντά μας, να μπορέσουμε να συνεργαστούμε και στο μέλλον.»
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, δήλωσε:
«Είχα τη μεγάλη χαρά να δεχτώ δύο φίλους, το Γιάννη Σγουρό και το Γιάννη Μίχα, (το Γιάννη Σγουρό από πολύ παλιά από τις μπασκετικές μέρες) και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα που έχουν μπροστά τους ως υποψήφιοι: Περιφερειάρχης Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός, και Δήμαρχος Πειραιά, ο Γιάννης Μίχας.

Από την πλευρά μου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βοηθήσω, όσο γίνεται περισσότερο, να γίνει κατανοητό, ποια είναι τα προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουμε, όλα αυτά τα χρόνια, από την έλλειψη, αν θέλετε, κυβερνητικής θέλησης να βοηθηθεί ο Πειραιάς, τα πρώτα 2,5 χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης τον τελευταίο χρόνο.

Όσον αφορά τη δική μου θέση: Έχω καταθέσει στα όργανα του Κόμματος την υποψηφιότητα μου, είτε για Δήμαρχος Πειραιά είτε για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Βεβαίως με ενδιαφέρει η Περιφέρεια, με ενδιαφέρει η μάχη στην Αυτοδιοίκηση. Αν με ενδιέφερε κάτι άλλο, θα ήμουν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, τον περασμένο χρόνο. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Θέλω να δώσω την μάχη για τον Πειραιά, θέλω να δώσω τη μάχη για την Αττική, κοντά σε ανθρώπους που εμπιστεύομαι και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, όσο μπορεί ο καθένας, την πόλη μας, την Αττική, το Λεκανοπέδιο.»

Advertisements

Σεπτεμβρίου 7, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

1 σχόλιο »

  1. Αίσχος οχι στον απατεώνα του μνημονίου
    Δεν ψηφίζουμε υποψήφιους του πασοκ και του ΔΝΤ!!

    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ | Νοέμβριος 3, 2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: