Trelopeiraiotes Blog

Επικήδειος του Δήμαρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα στο Δημοτικό Σύμβουλο Βασίλη Βουράκη

Είναι μεγάλη η συγκίνηση όταν πρέπει να αποχαιρετήσεις, ως Δήμαρχος Πειραιά το Βασίλη Βουράκη, έναν Πειραιώτη σύμβολο για την μακροχρόνια προσφορά του τόσο στην πόλη, όσο και στον Αθλητισμό και στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Όλος ο Πειραιάς, ανεξάρτητα από κομματικές θέσεις, πολιτικές αφετηρίες, τον εκτίμησε βαθιά, γιατί με την μετριοπάθειά του από τη μια μεριά, τη μαχητικότητά του και το θάρρος της γνώμης του, από την άλλη έδινε οντότητα στις παρεμβάσεις του.
Οι πολίτες του Πειραιά τον εκτιμούσαν γι΄ αυτό και δεν ήταν τυχαίο ότι τον εξέλεγαν από το 1964 Δημοτικό Σύμβουλο της πόλης που αγάπησε και υπηρέτησε από υψηλές θέσεις.
Δεν είναι τυχαίο ούτε το γεγονός ότι σήμερα σε αυτό το στερνό χαιρετισμό είναι όλοι παρόντες, ανεξάρτητα από αξίωμα, θέση, πολιτική ταυτότητα.
Είμαστε όλοι εδώ για να αποχαιρετήσουμε έναν άξιο Πειραιώτη, έναν αγωνιστή της ζωής.
Ο Βασίλης Βουράκης συνεργάτης μου στη μάχη που δίναμε και δίνουμε για έναν καλύτερο Πειραιά, ήταν πάντα δίπλα μου. Υποστηρικτικός και κριτικός όταν χρειαζόταν. Αυστηρός πολλές φορές.
Ποτέ του όμως δεν ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή της ευπρέπειας και του ήθους. Ποτέ του δεν εγκατέλειψε τη μάχη, ποτέ του δεν χρησιμοποίησε ύπουλα μέσα σε καμιά σύγκρουση του σε κανένα επίπεδο.
Έμεινε δίπλα στην παράταξη μέχρι την τελευταία στιγμή δίνοντας τον αγώνα του για τις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω του.
Η μνήμη, είναι το θησαυροφυλάκιο της μάθησης και ο Βασίλης ένα είναι βέβαιο, μας όπλισε όλους με μνήμες ισχυρές και στέρεες. Με παρακαταθήκες διαχρονικές από ολόκληρη τη συνεπή του πορεία.
Γιατί τάφος των επιφανών ανδρών είναι κάθε τόπος και το πέρασμα τους δεν το φανερώνει μόνο η επιγραφή σε μια στήλη της πατρίδας τους, αλλά η άγραφη ανάμνηση που είναι χαραγμένη στις καρδιές των ανθρώπων όπως έλεγε ο Θουκυδίδης.
Το λέω έτσι γιατί μπροστά στις δυσκολίες, όταν οι γύρω σου αναζητούν από σένα το θάρρος του γενναίου και την ηρεμία του λογικού, τότε, μόνον η συναίσθηση ότι κάνεις όσο εντιμότερα μπορείς αυτό που σου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες σου να προσφέρεις, μόνον αυτή η συναίσθηση σου απελευθερώνει τη γενναιότητα και σου χαρίζει την ηρεμία.
Ο Βασίλης κριτήριο είχε πάντα το καλό της πόλης και της παράταξης. Υπεύθυνα και συνειδητά, χωρίς ποτέ να φθαρεί από σειρήνες προσωπικής προβολής ή πολιτικής ιδιοτέλειας.
Γι αυτό και έμεινε πάντα όρθιος, αξιοπρεπώς όρθιος,
Ο Βασίλης έζησε όρθιος, περήφανος, ωραίος και φεύγει έτσι, όρθιος, περήφανος, ωραίος, αφήνοντας παρακαταθήκη αγώνων, προσφοράς, ανθρωπιάς.
Η ζωή και η πολιτική δράση του ήταν συνδεδεμένες με τους αγώνες για δημοκρατία.
Άνθρωπος απλός, με λαϊκές καταβολές, ξεχώρισε νωρίς για τους δημοκρατικούς του αγώνες και την αυθεντική του προσωπικότητα και συνδέθηκε με τους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας και της πόλης μας.
Με υπευθυνότητα, αμεροληψία και αφοσίωση υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ελληνικό Αθλητισμό, τον επιχειρηματικό κόσμο.
Σήμερα πενθούμε, σήμερα θρηνούμε, γιατί έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος αγωνιστής της ζωής.
Η απώλεια του Βασίλη Βουράκη, είναι για την οικογένειά του, για τον Πειραιά, αλλά και για τη δημοκρατική παράταξη, πολύ μεγάλη. Στη γυναίκα του και στα παιδιά του εύχομαι δύναμη και κουράγιο.
Παράλληλα θέλω να τους πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί έδειχναν πάντα υπομονή και τον στερήθηκαν τις ώρες που αφιέρωνε στα κοινά και στον Πειραιά.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Advertisements

Αύγουστος 25, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: