Trelopeiraiotes Blog

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή και δυναμισμό ο ποδηλατικός αγώνας στο όρος Αιγάλεω που συνδιοργάνωσαν Νομαρχία Πειραιά και ΠΕΣΥΔΑΠ

Με μοναδική επιτυχία στέφθηκε ο αγώνας κατάβασης με ποδήλατο (Downhill) που συνδιοργάνωσαν στο όρος Αιγάλεω, το διήμερο 5 & 6 Ιουνίου, η Νομαρχία Πειραιά και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Παρά τις δυσκολίες, δεδομένου ότι η διαδρομή σχεδιάστηκε, χαράχθηκε και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά, εντούτοις το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα τους διοργανωτές, τους αθλητές και τους δεκάδες παρευρισκόμενους.
Η προσέλευση και το ενδιαφέρον ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, γεγονός που πιστοποιείται από το νέο ρεκόρ συμμετοχών (95 έναντι 89 που ήταν το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ, που είχε σημειωθεί στον πρώτο αγώνα κατάβασης στο Όρος Αιγάλεω), που σημειώθηκε για την συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα.
Στην ομαλή ροή του αγωνιστικού προγράμματος και στην εν γένει αρτιότητα της διοργάνωσης συνέβαλλε η εφαρμογή οριζόντιων συνεργασιών μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά της Νομαρχίας Πειραιά, του Δήμου Κορυδαλλού και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Εθελοντικών ομάδων (Χοροωδή, Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού, Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού) και πολιτών.
Την Νομαρχία Πειραιά εκπροσώπησε ο αντινομάρχης Παύλος Τριανταφύλλου, ενώ ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας σε δηλώσεις του τόνισε: «Με τη διοργάνωση του συμβολικού αυτού αθλητικού αγώνα, μαζί με το δραστήριο ΠΕΣΥΔΑΠ, στέλνουμε το μήνυμα για μια ζωή με περισσότερο πράσινο, με περισσότερο οξυγόνο, με περισσότερη φροντίδα για το περιβάλλον και τη ποιότητα της ζωής μας, τη δική μας και των παιδιών μας. Στέλνουμε το μήνυμα για την ανάδειξη της περιβαλλοντικής αξίας του Όρους Αιγάλεω, δείχνοντας ταυτόχρονα το δρόμο της οικολογικής ευαισθησίας και ενεργοποίησης μέσα από τη χρήση του ποδηλάτου, ενός απόλυτα φιλικού με το περιβάλλον μέσου. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα και να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας για τους αγώνες του χθες, του σήμερα και του αύριο».
Ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης από την πλευρά του δήλωσε σχετικά: «Ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. καινοτομεί και αγκαλιάζει ένα άγνωστο άθλημα, στην επίμονη προσπάθειά του για εφαρμογή περιβαλλοντικής πολιτικής στο Όρος Αιγάλεω. Η σύνδεση του αθλητισμού με δράσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπη και ειδικά όταν μιλάμε για αγωνίσματα όπως η ποδηλασία. Δεσμευόμαστε για την ετήσια καθιέρωση της διοργάνωσης του συγκεκριμένου αγώνα. Ευχαριστώ θερμά όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τους εθελοντές».
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος με αρκετά γνωστά ονόματα να παίζουν με τα δέκατα και τα δευτερόλεπτα. Στους προκριματικούς αγώνες ο Ανδριώτης Κωνσταντίνος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο (03:27:98) και ακολούθησε ο Κορφιάτης Γιάννης με 03:30:60. Ωστόσο, στον τελικό κατάφεραν και οι δυο να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους κατά 4 και 7 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο νικητής να κριθεί με διαφορά μόλις 33 δεκάτων του δευτερολέπτου. Για την ιστορία οι νικητές του αγώνα ήταν: 1. Γιάννης Κορφιάτης 2. Κωνσταντίνος Ανδριώτης, 3. Φίλιππος Χατζηκυριάκου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απώτερος στόχος της διοργάνωσης, ήταν ανάδειξη του Όρους Αιγάλεω που περιβάλλει τους δήμους Περάματος, Κερατσινίου, Νίκαιας και Κορυδαλλού.
Όπως είναι γνωστό, στόχος και όραμα της Νομαρχίας Πειραιά είναι η οικολογική ανασυγκρότηση του όρους και η μετατροπή του σε δάσος περιφερειακής αναψυχής. Στην κατεύθυνση αυτή η Νομαρχία Πειραιά έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τους δήμους, το δασαρχείο Πειραιά και τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Αθήνας-Πειραιά σε δενδροφυτεύσεις του γυμνού από δέντρα Όρους, χρηματοδοτεί μελέτες της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά για την αντιπυρική του προστασία, ξεπερνώντας τα όρια των αρμοδιοτήτων της, ενώ στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου Πειραιά έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την ανάπτυξη του φυσικού τοπίου του Όρους.

Advertisements

Ιουνίου 8, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: