Trelopeiraiotes Blog

Η κα. Νίτσα Βλασσοπούλου Νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά σε συνεδρίαση του σήμερα, εξέλεξε την κ. Νίτσα Βλασσοπούλου νέα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπέρ της πρότασης του Δημάρχου Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα, ψήφισαν 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι, (υπέρ τάχθηκαν : ομόφωνα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας «Σημαία μας ο Πειραιάς», καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΚΙΚΑΠ» κ. Νίκος Λεγάκης ), 6 δήλωσαν «παρών» και 9 αποχώρησαν.

Μετά την εκλογή της η κ. Νίτσα Βλασσοπούλου απευθυνόμενη στους Δημοτικούς Συμβούλους τόνισε:

«Κύριε Δήμαρχε – κύριοι συνάδελφοι,

Νομίζω ότι σήμερα έχει τρωθεί η έννοια της δημοκρατίας. Η μαζική αποχή – αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο της μείζονος μειοψηφίας, αυτό σηματοδοτεί. Η πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι η πολυφωνία. Διαμαρτυρίες, διαφωνίες, ενστάσεις, συναινέσεις, συγκατανεύσεις θεμιτές. Αρκεί να έχουν ένα στόχο τη σύνθεση, μια σύνθεση που θα προσβλέπει στην επίλυση προβλημάτων αυτής της πόλης.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Καλούμαι αυτή την ώρα, που ο δήμος διέρχεται μία από τις πιο κρίσιμες οικονομικές δυσπραγίες, όχι βέβαια από παραλείψεις ή υπερβάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής, να αντικαταστήσω έναν αγαπητό φίλο τον Κώστα Ρεσβάνη. Δική του η απόφαση την σέβομαι ανεπιφύλακτα.
Η αποδοχή μου να είμαι υποψήφια, δεν απορρέει από μία νοσηρή φιλοδοξία να γίνω πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αλλά αντίθετα η υστεροφημία μου επέβαλλε να σιγήσω κάτω από τις δεδομένες συνθήκες. Η καταξίωσή μας έρχεται μέσα από τις προτιμήσεις των πολιτών του Πειραιά κι εμείς απλώς, τιμάμε το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.
Από το 1982 δίνω τον αγώνα μου, τον καλό αγώνα από όποιο μετερίζι κι αν βρεθώ γι΄ αυτή την πόλη που με αγάπησε, με τίμησε και με τιμά.
Χωρίς να επιδιώκω να μεταφέρω λόγια των διαδρόμων, οφείλω να ομολογήσω ότι, χωρίς πιέσεις και χωρίς να βάζω πλάτες για κανέναν, δέχθηκα την πρόταση του δημάρχου να είμαι υποψήφια, αγόγγυστα γιατί πιστεύω αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πόλη, οφείλουμε να συστρατευθούμε όλοι για την οικονομική ανάνηψη του Πειραιά.
Όπως οφείλουμε να καταλαγιάσουμε τις αντιπαραθέσεις και τις πικρίες μας, όπως επίσης οφείλουμε να επισημάνουμε τις ελλείψεις, την αναποτελεσματικότητα και την ανεπάρκεια της δημοτική αρχής, που μέρος της ευθύνης αυτών φέρουμε όλοι μας. Και εδώ επιβάλλεται να αναγνωρίσουμε το μερίδιο της ευθύνης του καθενός από εμάς.
Πολλές οι διαφωνίες μου και οι αντιπαραθέσεις μου με τον Δήμαρχο κ. Φασούλα που πολλές φορές έφθαναν μέχρι τη ρήξη όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω δύο βασικές αρχές που για μένα αποτελούν κορυφαίες επιλογές για την λειτουργία του Δήμου όπως αποτελούν άγνωστες πτυχές για τη σημερινή Δημοτική Αρχή η σπατάλη του Δημοτικού χρήματος και η έλλειψη διαφάνειας.
Παράλληλα πρέπει να ομολογήσω την πλήρη ελευθερία από μέρους του δημάρχου χωρίς καμία παρέμβαση στο έργο των αντιδημάρχων. Αυτός είναι ο λόγος που τονίζω ότι μέρος της ευθύνης κατανέμεται σε όλους μας.
Από τη μακροχρόνια βιωματική μου εμπειρία στο χώρο αυτό, αποκόμισα πολλά θετικά και λιγότερα αρνητικά διδάγματα. Από τους απερχόμενους προέδρους κράτησα, την ευπρέπεια, την ιώβιο υπομονή, τη σύνεση, την ευγένεια και τη νηφαλιότητα του χαρακτήρα τους. Αρετές που θα τις υιοθετήσω κατά την διάρκεια της ολιγόμηνης θητείας μου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι, το τελευταίο εξάμηνο της δημοτικής θητείας, είναι το πιο δύσκολο και το πιο σκληρό. Εντείνονται οι προσπάθειες για έργο και εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδος και ο πρόεδρος καλείται να διαχειριστεί αντιπαραθέσεις, διαφωνίες και πολιτικές οξύνσεις.
Ευελπιστώ ότι, όλοι μας θα συμβάλλουμε, ώστε οι συζητήσεις να διεξάγονται σε πνεύμα κοσμιότητας και ευπρέπειας μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μικρόψυχες λογικές.
Για το σεβασμό και την αγάπη μας για αυτή τη πόλη εκφράστηκαν όλες οι Παρατάξεις προεκλογικά όπως: “Σημαία μας ο Πειραιάς”, “Ώρα Πειραιά”, “Πειραιάς Αναγέννηση”, “Το λιμάνι της αγωνίας”, “ΑΚΙΚΑΠ” και “Οι γειτονιές του Πειραιά”.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους της πλειοψηφίας, που αποδέχθηκαν ομόφωνα την τότε πρόταση του Δημάρχου και από ορισμένους εκφράστηκαν συγκινητικά λόγια για το πρόσωπό μου.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους των μειοψηφιών που με ψήφισαν, αλλά και όσους δε με ψήφισαν, αρκεί και μόνο η παρουσία τους στην κορυφαία αυτή διαδικασία.
Η Δημοκρατία είναι πολύ πλατιά, για να χωρέσει και τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ.

Νομίζω ότι σήμερα η Δημοκρατία νίκησε.
Η παρουσία των συμβούλων όλων των Δημοτικών Παρατάξεων αποδεικνύει την υπευθυνότητά τους σε αυτή την κορυφαία στιγμή της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου».

Advertisements

Ιουνίου 8, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: