Trelopeiraiotes Blog

Επίσημη παράδοση του αλιευτικού καταφυγίου Δρυόπης και του νέου Γραφείου Πολεοδομίας Πόρου από τη Νομαρχία Πειραιά

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην περιφέρεια της Τροιζηνίας με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη στήριξη της περιφερειακής ανάπτυξης παραδίδει επίσημα στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας, το ερχόμενο Σάββατο 22 Μαΐου 2010 η Νομαρχία Πειραιά.
Πρόκειται συγκεκριμένα για την κατασκευή του σύγχρονου αλιευτικού καταφυγίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δρυόπης Τροιζήνας, και για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετεγκατάστασης και επαναλειτουργίας του νέου Γραφείου Πολεοδομίας Πόρου.

Το αλιευτικό καταφύγιο της Δρυόπης, του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε στα 2,15 εκ. €, με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ, δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των μονίμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής, αυτό του ελλιμενισμού των σκαφών τους αφού δεν υπήρχε μέχρι πρότινος σύγχρονη αλιευτική υποδομή.

Με μόλο μήκους 150 μ., το νέο αλιευτικό καταφύγιο έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 65 σκαφών, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τις ανάγκες, τόσο των κατοίκων (ο αλιευτικός σύλλογος αριθμεί 35 μέλη), όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Η επίσημη παράδοση του έργου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/5/2010 στις 7.30 το απόγευμα από τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και τον Δήμαρχο Τροιζήνας Ιωάννη Σαμπάνη. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με φιλική συμμετοχή της καταξιωμένης ερμηνεύτριας Αναστασίας Μουτσάτσου.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στον Πόρο, η Νομαρχία Πειραιά θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του μεταστεγασμένου σε νέο χώρο Πολεοδομικού Γραφείου Πόρου, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του Πόρου, της Τροιζήνας και των Μεθάνων.

Το νέο ακίνητο που επελέγη μετά την προκήρυξη ανοικτών μειοδοτικών διαγωνισμών βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του παραδοσιακού οικισμού του Πόρου (Δημοσθένους 31, Πόρος), παραπλεύρως του κτιρίου που στεγάζει το ΑΤ Πόρου, στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού και σε μικρή απόσταση από τον παραλιακό δρόμο με δυνατότητα δηλαδή στάσης ΙΧ αυτοκινήτου ή ΤΑΧΙ και σε κοντινή απόσταση για πρόσβαση στα θαλάσσια και τοπικά μέσα συγκοινωνίας. Το γεγονός ότι βρίσκεται σε ισόγειο χώρο διευκολύνει την πρόσβαση ΑμεΑ, που αποτελεί έναν από τους βασικούς όρους επιλογής του ακινήτου. Στο Γραφείο γίνεται χρήση της e-πολεοδομίας μέσω του Προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Τα εγκαίνια του έργου πρόκειται να γίνουν το ερχόμενο Σάββατο 22/5/2010 και ώρα 12 το μεσημέρι από τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και τον Δήμαρχο Πόρου κ. Δημήτρη Στρατηγό.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Η κατασκευή σύγχρονου αλιευτικού καταφυγίου στη Δρυόπη Τροιζηνίας και  η λειτουργία του Γραφείου Πολεοδομίας Πόρου σε νέο εκσυγχρονισμένο περιβάλλον, προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία, αποτελούν δύο ακόμα σημαντικούς σταθμούς στην οκτάχρονη δημιουργική μας πορεία. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να επισημανθεί είναι ότι σε καιρούς οικονομικής ύφεσης, στην Νομαρχία Πειραιά παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας για την ανάπτυξη των τόπων μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ισχυρή δυναμική της Αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό και η ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης με ουσιαστικές αρμοδιότητες στην περιφέρεια και στους δήμους, πράγμα στο οποίο αποσκοπεί το σχέδιο Καλλικράτης, είναι μια μάχη που οφείλουμε να δώσουμε συντεταγμένα για να βγούμε από το τέλμα και να βαδίσουμε ως χώρα και ως πολίτες στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου».

Advertisements

Μαΐου 18, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

1 σχόλιο »

  1. Το αλιευτικό παραδόθηκε. Οι επισκέπτες όμως παραπονούνται ότι δεν υπάρχει δρόμος να βγούν από το «λιμάνι» και ότι δεν βρίσκουν μέρος να πιούν καφέ, οι περίοικοι παραπονούνται ότι ο χείμμαρος «Λαρούσσι» γεμίζει τα οικόπεδά τους με νερό και ότι ο άλλος χείμμαρος, το «μεγάλο Ρέμμα» κόβει την περιοχή στα δύο.
    Να πως φθάσαμε ως εδώ ! Χωρίς χωροταξική μελέτη και αγνοώντας τις τοπικές χωροταξικές συνθήκες, το έργο αποδείχνεται άσκοπο, έργο βιτρίνας που υποσχόταν πολλά, αλλά δεν έκανε τίποτα.
    Ας μη πω τίποτα άλλο. Τα παιδιά μας φορτώθηκαν αρκετα παρόμοια … … έργα

    Σχόλιο από ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΟΥΝΑΔΗΣ | Απρίλιος 29, 2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: