Trelopeiraiotes Blog

Μυρίζει έντονα ‘89…

Του Αλέξανδρου Πασσίση

(Πρόεδος Το.Συ.Ν.  Γ ‘ Διαμερίσματος Πειραιά)

Ήταν η 1η Ιουλίου του 1989 όταν η πιο σκληροτράχηλη αριστερά της Ευρώπης, το Κ.Κ.Ε., έκανε συνεργασία για σχηματισμό κυβέρνησης με την πιο αυταρχική δεξιά της Ευρώπης, τη Ν.Δ. του Κων. Μητσοτάκη. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε αυτό έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων σε όλη το κόσμο και προέκυψε μια κυβέρνηση πραγματικά ιδιόμορφων πολιτικών συνθηκών.
Πολλοί θεωρούν ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν, όσο για τους υποστηρικτές των δύο παρατάξεων θα έλεγα στο φαύλο παρελθόν. Η αλήθεια όμως είναι ότι τώρα τελευταία έχουν πέσει στην αντίληψη μου διάφορες κινήσεις που ίσως σηματοδοτούν ένα νέο κύκλο συνεργασίας αυτών των δύο κομμάτων, όχι βέβαια για το σχηματισμό κυβέρνησης αλλά για την κοινή αντιπολιτευτική γραμμή και την μεγαλύτερη απορρόφηση ψηφοφόρων.
Για να γίνω συγκεκριμένος όμως, το 1989 η συνεργασία Ν.Δ. και Κ.Κ.Ε. προήλθε μέσα από τον ενιαίο Συνασπισμό της Αριστεράς, όπου συμμετείχαν και δυνάμεις του σημερινού Συ.Ριζ.Α., η κ. Αλέκα Παπαρήγα ως μέλος του πολιτικού γραφείου του Κ.Κ.Ε. είχε υποστηρίξει φανατικά αυτή τη συνεργασία, κάτι που είχε κάνει και ο κ. Αλαβάνος. Θα αναρωτιέστε φυσικά, που κολλάνε όλα αυτά; Σήμερα υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που καταδεικνύουν μία συνεργασία Κ.Κ.Ε. και Συ.Ριζ.Α. έστω off the record, οι σημαντικότερες εκ των οποίων είναι η μεγάλη υποστήριξη που έδωσε στο Κ.Κ.Ε. ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συ.Ριζ.Α., κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη βουλή την ημέρα των τραγικών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας καθώς και οι κοινή αποχή τους από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Στη συνέχεια, σε συνδυασμό με το παραπάνω έχουμε και την συνάντηση που προγραμμάτισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς τόσο με την κ. Παπαρήγα όσο και με τον κ. Τσίπρα, οι οποίοι αρνήθηκαν ναι μεν να πάνε στη συνάντηση των αρχηγών που μάλιστα είχε προγραμματιστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά δέχτηκαν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 
Στη σκιά όλων των παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου για την κατάργηση του 15ου και 16ου μισθού των υπαλλήλων της Βουλής Ν.Δ., Συ.Ριζ.Α. και Κ.Κ.Ε. καταψήφισαν την κατάργηση τους και βουλευτές των τριών κομμάτων τάχθηκαν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Βουλής. 
Καλύτερα συμπεράσματα θα προκύψουν μετά το τέλος των δύο συναντήσεων που θα έχει ο κ. Σαμαράς με τη κ. Παπαρήγα και το κ. Τσίπρα οι οποίες είναι προγραμματισμένες για Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα, παρ’ ολ’ αυτά καταλαβαίνουμε από τις παραπάνω κινήσεις ότι αυτή τη στιγμή ο κ. Σαμαράς κάνει άνοιγμα προς την Αριστερά, η οποία είδη έχει αρχίσει να ενώνετε, όπως φαίνετε μυρίζει έντονα ’89 και στις αρχές της άλλης βδομάδας θα ξέρουμε αν αυτό θα γίνει πιο έντονο.

Advertisements

Μαΐου 13, 2010 - Posted by | ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: