Trelopeiraiotes Blog

Δημήτρης Καρύδης: Συζήτηση Ερώτησης για ΟΚΑΝΑ στη Βουλή

Την Πέμπτη 22 Απριλίου συζητήθηκε στη Βουλή  η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει  ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά, προβλήματα που έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλειας και ομαλής καθημερινότητας στο κέντρο της πόλης.

Στην απάντησή της η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η προώθηση του Προγράμματος Προσέγγισης Χρηστών του Δρόμου όπου εξειδικευμένο θεραπευτικό προσωπικό του ΟΚΑΝΑ, παρέχει βοήθεια και ενημέρωση σε ομάδες χρηστών που βρίσκονται στο δρόμο και εκτός θεραπευτικών προγραμμάτων θα διευκολύνει τον περιορισμό της κοινωνικής όχλησης  στο κέντρο του Πειραιά.

Παράλληλα η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι  ο ΟΚΑΝΑ μελετά τρόπους επέκτασης  προγραμμάτων με σκοπό να μειωθεί  η λίστα αναμονής, να δημιουργηθούν  νέες θέσεις θεραπείας, πρώτον από την απογευματινή λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων, δεύτερον, από την ελεγχόμενη συνταγογράφηση των σταθεροποιημένων μελών του Προγράμματος του ΟΚΑΝΑ και τρίτον,ειδικά στην περίπτωση του Πειραιάμέσω της συνεργασίας του ΟΚΑΝΑ με τα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός δημιουργίας νέων μονάδων.

Η Υφυπουργός υπογράμμισε  ότι ο Πρωθυπουργός ανέλαβε το διυπουργικό συντονισμό για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και ότι  στόχος της Κυβέρνησης από εδώ και πέρα είναι  η αποκέντρωση μέσω της δημιουργίας μονάδων του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία της περιφέρειας για να συγκρατηθεί όλο αυτό το «κύμα» που καταλήγει στα αστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά.

 Όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ήδη διάλογος Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την καλύτερη δυνατή περιφρούρηση των χώρων του ΟΚΑΝΑ αλλά και συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα δικαστήρια στην κοινότητα έστω και πιλοτικά στην αρχή.

Ο Δημήτρης Καρύδης αφού τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη  στα παιδιά και στις οικογένειές τους που βιώνουν τον εφιάλτη των ναρκωτικών, ζητώντας παράλληλα την ουσιαστική ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, επισήμανε : «…Πιστεύω ότι το σημερινό μοντέλο λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ, έχει φτάσει στα όριά του ότι πρέπει να επανεξεταστεί. Οι ατέλειωτες ουρές δεν το τιμούν και δημιουργούν, ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα».

Αναφερόμενος  ιδιαίτερα στα προβλήματα με τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά, ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων συμπλήρωσε απευθυνόμενος στην Υφυπουργό: «Πιστεύω ότι ένας σημαντικός παράγοντας είναι και η αποκέντρωση των μονάδων και η ένταξή τους στα νοσοκομεία. Ξέρετε και σ’ αυτό υπάρχουν πολύ σοβαρές ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης, τα τελευταία έξι χρόνια, παρότι υποσχόταν ότι θα πάρει διάφορα μέτρα στον Πειραιά, όχι μόνο δεν βοήθησε για να επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά το επιβάρυνε ακόμα περισσότερο διότι στην μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά που έρχονται παιδιά από όλη τη Δυτική Αθήνα, την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και από όλη την υπόλοιπη Δυτική Αττική. Την διπλασίασε σε αριθμό. με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Οι μανάδες δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές, οι έμποροι καθημερινά δέχονται κλεψιές και επικρατεί μια απίστευτη κατάσταση».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Καρύδης απευθυνόμενος προς την κ. Γεννηματά είπε: « Ο Πειραιάς σας έχει τιμήσει. Ο Πειραιάς σας εμπιστεύεται. Και αυτό που μου είπε ήταν ότι «πες στη Φώφη ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Την θέλουμε κοντά μας και θέλουμε να βοηθήσει σ’ αυτό».

Τέλος, ο  κ. Καρύδης κάλεσε την Υφυπουργό να επισκεφθεί τον Πειραιά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας καλώ να έρθετε στον Πειραιά ένα πρωινό να δείτε ποια είναι η εικόνα στη μεγαλύτερη εμπορική ζώνη του Πειραιά, που είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες, που είναι πάρα πολλά σχολεία δίπλα στις μονάδες, εκεί και να δείτε με τα μάτια σας την, αφόρητη, αυτή, κατάσταση». 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΑΡΥΔΗΣ

Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών – ΠΑΣΟΚ 

Advertisements

Απρίλιος 26, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: