Trelopeiraiotes Blog

ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ

Του Πασσίση Αλέξανδρου

(Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δ’ Δημ. Διαμερίσματος Πειραιά)

Ήταν το 2002 όταν ο υπουργός του τότε Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ξεκίνησε τον ουσιαστικό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας με την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη καθώς και με τη σύλληψη αρκετών μελών του Ε.Λ.Α. Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημερινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται ότι το έχει βάλει σκοπό να τελειώσει τη δουλειά που άρχισε πριν οχτώ περίπου χρόνια. 
Όλα ξεκίνησαν στις 29 Ιουνίου 2002 στο λιμάνι του Πειραιά όπου και εξερράγη βόμβα στα χέρια ενός μέλους της 17Ν, του Σάββα Ξηρού. Μετά από αυτό άρχισαν οι συλλήψεις των μελών και κατά συνέπεια η εξάρθρωσή της επαναστατικής οργάνωσης. Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές συλλήψεις μελών της επαναστατικής οργάνωσης Ε.Λ.Α. 
Μετά από εφτά χρόνια ο κ. Χρυσοχοίδης επανήλθε στη θέση του επικεφαλής έστω και με διαφορετικό όνομα υπουργείου. Ο υπουργός λοιπόν πέτυχε ένα ακόμα καίριο κτύπημα στην ελληνική τρομοκρατία καθώς κατάφερε να πετύχει τον εντοπισμό των περισσότερων μελών του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς επίσης του ταμείου της οργάνωσης, μίας κατοικίας όπου φυλάσσονταν εκρηκτικοί μηχανισμοί καθώς και πολλών άλλων χώρων που χρησιμοποιούσε η οργάνωση. Εκτός αυτού η αντιτρομοκρατική βρίσκεται στα ίχνη τόσο της Σέχτας Επαναστατών όσο και της οργάνωσης Συνωμοσία Πύρινων της Φωτιάς.
Πολλοί λένε ότι οι επιτυχίες του υπουργού οφείλονται στη τύχη. Αν προσέξουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που κάνει από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του θα προσέξουμε προσεκτικά σχεδιασμένες αλλαγές στην αστυνομία με σκοπό της μείωση της εγκληματικότητας και τη πάταξη της τρομοκρατίας.
Έχουμε την ολοκληρωτική αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής, την συγχώνευση διαφόρων απαρχαιωμένων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ όπως των ηθών και των παιγνίων, την επαναφορά του αστυνομικού της «γειτονιάς», δηλαδή κάθε γειτονιά να έχει πεζή αστυνόμευση, επίσης την μείωση των αξιωματικών και την αξιολόγηση τους με βάσει τα ειδικά τους προσόντα κ.α., και τέλος τη σύσταση της μονάδας ΔΙΑΣ, της οποίας δουλειά είναι η συνεχής παρουσίας της στους δρόμους και η ανίχνευση ύποπτων ενεργειών. 
Όπως βλέπουμε λοιπόν παραπάνω τίποτα το τυχαίο δεν υπάρχει στις επιτυχίες του υπουργού, αντίθετα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ, που όπως φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις λειτουργεί, καθώς εκτός από τις συλλήψεις τρομοκρατών έχουμε και μία έστω μικρή μείωση της εγκληματικότητας, είναι νωρίς ακόμα, ελπίζω όμως να υπάρχει συνέχεια στις μέχρι τώρα επιτυχίες του σώματος και κατ’ επέκταση του υπουργού.
Ο Υπουργός, κ. Χρυσοχοίδης μέχρι τώρα κάνει τη δουλειά του πολύ καλά και στηριζόμενοι στο παρελθόν τα στοιχεία λένε ότι θα πετύχει το σχέδιο του. 
Έτσι δεν θα μπορούσα να πω τίποτα άλλο από ότι μέχρι τώρα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης κάνει αυτό που δηλώνει ετυμολογικά ο τίτλος του υπουργού, δηλαδή παράγει έργο, όνομα και πράγμα.

Advertisements

Απρίλιος 17, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: