Trelopeiraiotes Blog

ΕΝΩΘΕΙΤΕ… ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

Toυ Πασσίση Αλέξανδρου

(Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Γ’ Διαμερίσματος)

«Πολλοί νομίζουν ότι την ιστορία την γράφουν μόνοι τους οι ηγέτες, δεν είναι έτσι, μια κοινωνία αλλάζει μόνο όταν όλοι μαζί προσπαθήσουν», αυτή τη φράση είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου σε προεκλογική του ομιλία. Επαληθεύεται μερικούς μήνες αργότερα όντας πρωθυπουργός της χώρας. Όταν λοιπόν κορυφαίοι ευρωπαίοι ηγέτες και μεγάλα ονόματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητούν από εμάς να αλλάξουμε την κοινωνία μας, όλοι θα περίμεναν στο εσωτερικό της χώρας να υπάρχει σύμπνοια ώστε να βγούμε γρηγορότερα από την κρίση. 
Στο πρώτο μεγάλο τεστ που δώσαμε ώστε να επιτευχθεί αυτή η συνεργασία, βαθμολογηθήκαμε επιεικώς με 1 στα 10. Αναφέρομαι φυσικά στο σχέδιο νόμου του νέου φορολογικού συστήματος της χώρας. Με το που βγήκε στη δημοσιότητα, άρχισαν όλοι να ασκούν κριτική… Αναρωτιέμαι λοιπόν, όλοι αυτοί οι υποτιθέμενοι υπέρμαχοι των χαμηλών και μικρομεσαίων τάξεων νομίζουν ότι ο μισθός ενός ανειδίκευτου εργάτη υπερβαίνει τα 1800 περίπου ευρώ, γιατί τότε, ναι ρε παιδιά πλήττονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Αν κάποιος ρίξει μια μικρή και απρόσεκτη μάτια στο φορολογικό νομοσχέδιο, θα δει ότι τα εισοδήματα τα οποία έχουν φοροεπιβάρυνση είναι αυτά των 40000 ευρώ ετησίως και άνω, όχι δηλαδή το ετήσιο εισόδημα ενός μικρομεσαίου, όλα τα χαμηλότερα έχουν φοροελαφρύνσεις. 
Κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να μάθουμε να μην κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως είναι. Συνεχίζω λοιπόν, επειδή νομίζω ότι εγώ είμαι ο μεθυσμένος, η φορολόγηση της εκκλησίας, η οποία θα φορολογείται με 20% στα μικτά έσοδα ακινήτων καθώς και 5% στα έσοδα δωρεών, δηλαδή κατά κύριο λόγο το παγκάρι είναι αντιλαϊκή(;) δεν ακούσαμε κάτι για αυτό. Είναι αντιλαϊκό το ότι από 3% τα μερίσματα των offshore εταιρειών θα φορολογούνται με 15%; Ή μήπως είναι αντιλαϊκό ότι η συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων άνω των 1500 ευρώ θα γίνονται μέσω τραπεζών, πληροφοριακά με αυτό τον τρόπο καταπολεμάμε τη φοροδιαφυγή και τα χρήματα που δίνονται κάτω από το τραπέζι. Ας μου εξηγήσει κάποιος;
Και για το τέλος άφησα το μεγάλο θέμα των αποδείξεων… Γιατί να μην κόβουν όλοι αποδείξεις άμα δεν έχουν κάτι να κρύψουν, ή από την άλλη αυτή είναι οι μάγκες και ο κάθε δημόσιος υπάλληλος ο βλάκας της υπόθεσης και στο κάτω κάτω αφού εμείς θα παίρνουμε αποδείξεις θα μας είναι κόπος αντί να της πετάμε να της βάζουμε στο πορτοφόλι μας; 
Όλοι αυτοί δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε μία ανάσα πριν από τη πιο κρίσιμη καμπή της χώρας μετά τη μεταπολίτευση, είναι η ώρα που πρέπει όλοι να ενωθούμε και όπως γράφω παραπάνω κανένας να μην κάνει αντιπολίτευση απλά και μόνο για την αντιπολίτευση. Τώρα επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν μήνες σε ομιλία του. Το μήνυμα είναι σαφέστατο και πρέπει να πάει προς όλες τις κατευθύνσεις, ενωθείτε… γιατί χανόμαστε.

Advertisements

Απρίλιος 8, 2010 - Posted by | ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: