Trelopeiraiotes Blog

ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΟΜΙΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2007-2013

ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΝ«Mέχρι σήμερα η Κυβέρνηση έριξε κατά προτεραιότητα το βάρος της στον περιορισμό του δημόσιου ελλείμματος με λίγα λόγια στην αντιμετώπιση μιας επαπειλούμενης  χρεοκοπίας της χώρας. Τώρα έχουμε μπροστά μας να κερδίσουμε τη μάχη για την ανάπτυξη της χώρας. Αυτό ακριβώς είναι σήμερα το διακύβευμα. Εργασία για όλους, αύξηση του εθνικού εισοδήματος, ανάπτυξη της «πράσινης» οικονομίας και των νέων τεχνολογιών».

Στα προαναφερόμενα επικέντρωσε την ομιλία του από  βήματος της Βουλής ο Δημήτρης Καρύδης, βουλευτής Α’  Πειραιά  και Νήσων  του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου για την «Αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ 2007-2013». Το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς είναι το Δ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια από την Ε.Ε και την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Καρύδης  υπογράμμισε ότι «Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση της Κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης. Το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, όπως επίσης και μία σειρά αποφάσεις όπως η ρύθμιση των χρεών επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ αποτελούν μία ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πρόταση της Κυβέρνησης, για να βγει η χώρα πιο δυνατή από τη σημερινή κρίση».

Ο βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης άσκησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έντονη κριτική στην Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχασε πανηγυρικά τη μάχη της χώρας για ανάπτυξη.  Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής του ΕΣΠΑ είχαμε το απίστευτα αρνητικό ρεκόρ ποσοστού απορρόφησης 3,5%. Η αποτυχία αυτή οφείλεται κύρια στο γεγονός ότι καθιερώσατε ένα νόμο πολύπλοκο, γραφειοκρατικό, συγκεντρωτικό, αναποτελεσματικό, στήνοντας ένα πλαίσιο διαχείρισης του ΕΣΠΑ που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  ο Δημήτρης Καρύδης  στον Πειραιά και  στις νησιωτικές περιοχές προτείνοντας σχετικό άρθρο με ειδικές επιχειρησιακές συμφωνίες για τα νησιά. Ειδικότερα για τα επενδυτικά σχέδια του ΟΛΠ και το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Πειραιά, ύψους 1,5 δις ευρώ, καθώς και οι ανακοινώσεις για την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον Σκαραμαγκά «αποτελούν θετικές και ελπιδοφόρες εξελίξεις και ενέργειες», υπογράμμισε ο βουλευτής Α’  Πειραιά και Νήσων.

Τέλος, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο απευθυνόμενος προς τα έδρανα των συναδέλφων του της Ν.Δ και λέγοντας χαρακτηριστικά:  

«Ο  κ. Σαμαράς  υποστηρίζει συχνά ότι θα στηρίξει κάθε θετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Αν πράγματι αυτά που λέει τα εννοεί, είναι σήμερα η ευκαιρία να το αποδείξει αυτό στην πράξη. Εμείς σας καλούμε να ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο, γιατί απλοποιεί ουσιαστικά το διαχειριστικό πλαίσιο και μας δίνει μία δυνατότητα προοπτικής στα αδιέξοδα που είχαν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα».

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ 

Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών – ΠΑΣΟΚ

Advertisements

Μαρτίου 25, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: