Trelopeiraiotes Blog

Ο ΟΛΠ μετατρέπεται σταδιακά σε εταιρεία συμμετοχών

 Μετά τη σύσταση της θυγατρικής Logistics A.E. με την οποία η επιχείρηση θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γ. Ανωμερίτης, ανακοίνωσε τη σύσταση και δεύτερης θυγατρικής.

Πρόκειται για τη Ναυπηγοεπισκευαστικές Υπηρεσίες Α.Ε. η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών για την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Αυτό άλλωστε συμφωνήθηκε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά υπό την προεδρία της υπουργού Οικονομίας – Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη με τη συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στη ΝΕΖ και του νομάρχη Πειραιά, Γ. Μίχα.

Η μετεξέλιξη του ΟΛΠ σε holding εταιρεία πιθανότατα στο επόμενο χρονικό διάστημα να ενισχυθεί με τη δημιουργία και άλλων τριών θυγατρικών μέσω των οποίων τα υπόλοιπα λιμάνια της Αττικής: Λαύριο, Ραφήνα, Ελευσίνα θα ενταχθούν κάτω από την «ομπρέλα» του ΟΛΠ. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανωμερίτης, αυτές οι εταιρείες δεν έχουν ακολουθήσει μία αναπτυξιακή πορεία με αποτέλεσμα σήμερα το Λαύριο να δυσκολεύεται ακόμα και στην καταβολή της μισθοδοσίας προς τους εργαζόμενούς του. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συγκεκριμένες εξελίξεις φυσικά θα επιφέρουν αλλαγές στο μετοχικό σχήμα του ΟΛΠ ενώ για το ενδεχόμενο εισαγωγής περαιτέρω ποσοστού του οργανισμού στο χρηματιστήριο είπε ότι αυτό θα εξετασθεί όταν έρθει η ώρα.

 ΝΕΖ
Ο ΟΛΠ προκειμένου να ενισχύσει τον ρόλο του στη ναυπηγοεπισκευή θα προχωρήσει στην αγορά ή την κατασκευή μίας πλωτής δεξαμενής τύπου panamax. Σύμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη, σήμερα δεν νοείται ολοκληρωμένο λιμάνι χωρίς να παρέχει υπηρεσίες στον χώρο των επισκευών. Η επένδυση επικυρώθηκε και από τη σύσκεψη των φορέων της ΝΕΖ υπό την ΥΠΟΙΑΝ.

Στην ίδια σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι στον νέο αναπτυξιακό νόμο θα προβλέπονται ειδικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις της ΝΕΖ και γι’ αυτό τον λόγο στις επόμενες μέρες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους. Η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις στον Σκαραμαγκά, στον ΟΛΠ και στη ΝΕΖ συνδέονται με το αναπτυξιακό σχέδιο του Πειραιά.

 Προβλήτα Ι
Παράλληλα με την ενίσχυση της παρουσίας του ΟΛΠ σε όμορες δραστηριότητες η επιχείρηση ενεργοποιείται από την 1η Απριλίου μέσα από μία ομάδα marketing προκειμένου να εξασφαλίσει πελάτες για την προβλήτα Ι που ο κ. Ανωμερίτης διαβεβαίωσε χθες θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει από την 1η Ιουνίου 2010. Θα επιχειρήσουμε, είπε, να ξαναφέρουμε τους πελάτες που έχασε ο Πειραιάς το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων του οργανισμού, είπε ότι η εταιρεία θα συζητήσει ανοικτά με όλες τις εταιρείες και διαβεβαίωσε ότι η προβλήτα Ι θα είναι ανταγωνιστική έναντι της προβλήτας ΙΙ που έχει περάσει στη διαχείριση της Cosco.

Προκειμένου να διαμορφωθούν οι νέοι οικονομικοί όροι για την παροχή υπηρεσιών στην προβλήτα Ι η διοίκηση του ΟΛΠ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα σωματεία των εργαζομένων ώστε να συμφωνηθούν από κοινού αλλαγές στον Κανονισμό Εργασίας. Ο κ. Ανωμερίτης δήλωσε ότι η αλλαγή που συζητείται δεν πρόκειται να θίξει τις συλλογικές συμβάσεις και τα πρακτικά που έχουν συμφωνηθεί.

πηγή: imerisia.gr

Advertisements

Μαρτίου 23, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: