Trelopeiraiotes Blog

Κατασχέσεις 1,9 τόνων ακατάλληλων σαρακοστιανών το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από την Νομαρχία Πειραιά

16_02_2010_katasxeseis_kathara_deuteraΣαφάρι ελέγχων στην αγορά καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, πραγματοποίησε η Νομαρχία Πειραιά, με στόχο την προστασία των καταναλωτών από κάθε διατροφικό κίνδυνο και από κάθε προσπάθεια παραπλάνησής του.
Ειδικότερα, ύστερα από εντολή του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα μικτά κλιμάκια ελέγχου των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Προστασίας του Καταναλωτή με επικεφαλής τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Σταύρο Μαρκάτο, διενήργησαν εντατικούς ελέγχους στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, στη Δημοτική Αγορά Πειραιά, καθώς και σε καταστήματα μαζικής εστίασης του ευρύτερου Πειραιά, προχωρώντας στην κατάσχεση συνολικά 1,9 τόνων ακατάλληλων για κατανάλωση σαρακοστιανών και διαφόρων κρεάτων.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν στρωθεί το παραδοσιακό σαρακοστιανό τραπέζι, οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατέσχεσαν :
420 κιλά σαρδέλα Ισπανίας ιδιοκτησίας Δ. ΦΙΝΤΡΙΛΗ λόγω αλλοίωσης οργανοληπτικών χαρακτήρων τα οποία και καταστράφηκαν επί τόπου με βάση την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.
250 κιλά σολομό Νορβηγίας ιδιοκτησίας ΠΑΝΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΒΕ  λόγω αλλαγής οργανοληπτικών χαρακτήρων και λήξη ορίου συντήρησης, τα οποία επίσης καταστράφηκαν επί τόπου με βάση την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.
144 κιλά κατεψυγμένες καραβίδες ιδιοκτησίας Θ. ΚΑΚΟΥΡΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. τα οποία βρέθηκαν σε θάλαμο απλής ψύξης και μάλιστα  μέσα στην Ιχθυόσκαλα, όπου απαγορεύεται η διακίνηση κατεψυγμένων αλιευμάτων. Ο ιδιοκτήτης άσκησε το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.
Από τη Δημοτική Αγορά του Πειραιά
34 κιλά διάφορα κατεψυγμένα αλιεύματα όπως καλαμάρια, χταπόδια, καβούρια κλπ, από το Ιχθυοπωλείο του κ. Αγγέλου-Μαρίνου Κιουρκτσίδη,  (Λυκούργου και Δ. Γούναρη), λόγω μη σωστής αποθήκευσης των προϊόντων σε συνθήκες κατάψυξης. Ο ιδιοκτήτης άσκησε το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.
Επίσης σε κτηνιατρικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν σε καταστήματα μαζικής εστίασης κατασχέθηκαν :
04,5 κιλά βόειος κιμάς, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο και διάφορα άλλα κρέατα και λουκάνικα, από το  ψητοπωλείο-εστιατόριο του                   κ. Κουρτίδη Φώτιου στη Σαλαμίνα, διότι βρέθηκαν κατά περίπτωση νωπά σε κατάψυξη, άνευ σημάνσεων και λήξη ορίου συντήρησης.
60 κιλά αλιεύματα, καλαμάρια και μαρίδα από το κατάστημα του                 κ. Καλύβα Κων/νου στον Πειραιά με προβλήματα απόψυξης – επανακατάψυξης και αποθηκευμένα σε θερμοκρασία συντήρησης διαφορετική από την προβλεπόμενη. Τα προϊόντα καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.
29,35 κιλά διάφορα κρέατα και κρεατοσκευάσματα, χοιρινό φιλέτο Ολλανδίας και κιμάς βόειος, από το μεζεδοπωλείο του κ. Βιρβίλη Προκόπη στη Σαλαμίνα, διότι βρέθηκαν κατά περίπτωση νωπά σε κατάψυξη, άνευ σημάνσεων και με αλλοιώσεις οργανοληπτικών χαρακτήρων. Τα προϊόντα καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.
15 κιλά χταπόδια και σουπιές, από το ουζερί του κ. Ρούμελη Κων/νου στη Σαλαμίνα, διότι βρέθηκαν νωπά σε κατάψυξη. Τα προϊόντα καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.
15 κιλά καλαμάρια και σουπιές από οινομαγειρείο του κ. Καραντη Κων/νου στη Σαλαμίνα,  διότι βρέθηκαν νωπά σε κατάψυξη. Τα προϊόντα καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.
7 κιλά αλιεύματα από το κατάστημα του κ. Μπιτσάκου στον Πειραιά χωρίς συσκευασία και σημάνσεις και με αλλοιώσεις οργανοληπτικών χαρακτήρων και 3,5 κιλά αλιεύματα από το κατάστημα του κ. Ντόκου στον Πειραιά χωρίς σημάνσεις. Τα προϊόντα καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.
Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις η Νομαρχία Πειραιά ενημερώνει τον αρμόδιο Εισαγγελέα Αγορανομίας Πειραιά.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Στην Νομαρχία Πειραιά, δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα και αργίες. Κάθε μέρα είναι για εμάς μέρα προστασίας της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών και το αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά, προχωρώντας σε σημαντικές κατασχέσεις μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Πιστεύουμε ότι μαζί με τους υπεύθυνους επαγγελματίες και τους ενημερωμένους καταναλωτές, θα περιορίσουμε όσα  επικίνδυνα φαινόμενα παρουσιάζονται  στην αγορά, προστατεύοντας έτσι και την αξιοπιστία των ευσυνείδητων επαγγελματιών και την ομαλή λειτουργία του εμπορίου».

Advertisements

Φεβρουαρίου 17, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: