Trelopeiraiotes Blog

Εγκαινιάστηκε το νέο ΚΑΠΗ του Δήμου Πειραιά στο Λόφο Βώκου

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του νέου ΚΑΠΗ Ε3 στο Λόφο Βώκου επί της οδού Χαϊδαρίου και Ραιδεστού 20.
Μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων, η Αναπληρώτρια Δημάρχου κ. Νίτσα Βλασσοπούλου, τόνισε τα εξής:
 

Κυρίες και Κύριοι,
Θα ήθελα να σας μεταφέρω τους θερμότερους χαιρετισμούς του Δημάρχου μας, του Παναγιώτη Φασούλα.
Όπως γνωρίζετε η επιθυμία του να βρίσκεται  εδώ μαζί σας, ήταν μεγάλη. Δυστυχώς ένα προσωπικό θέμα τον κράτησε μακριά από τη σημερινή μας εκδήλωση αλλά η στήριξή του και η αγάπη του προς εσάς είναι δεδομένη. Το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία αυτού του ΚΑΠΗ, του δεύτερου στο Διαμέρισμα είναι μεγάλη και αν αναλογιστείτε ότι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δημιουργήθηκαν μόνο δυο ΚΑΠΗ σε όλον τον Πειραιά και εμείς μόνο εδώ στα Μανιάτικα, στο Ε΄ Διαμέρισμα δημιουργήσαμε μέσα σε τρία χρόνια δυο ΚΑΠΗ δείχνει πολλά και κυρίως το ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται.
Φίλες και Φίλοι, 
Χθες εγκαινιάσαμε στην Αγχιάλου το πρώτα Δημοτικά Ιατρεία, τηρώντας μια ακόμα δέσμευση της Δημοτικής μας αρχής. Και η πρωτοβουλία μας αυτή αγκαλιάστηκε από τους δημότες, και πιστεύω ότι θα στηρίξει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Τους μη έχοντες και κατέχοντες, αυτούς που οικονομικοί λόγοι κρατούν στο περιθώριο. 
Η δράση μας αυτή, όπως και η σημερινή αποτελούν ένα  ακόμη βήμα κοινωνικής αλληλεγγύης, την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής,  και θέλω πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλες και όλους που αγωνίστηκαν, κουράστηκαν, για να δημιουργήσουν αυτή τη φιλόξενη γωνιά για όλους εσάς.
Για μας τα ΚΑΠΗ είναι κέντρα που πολίτες όπως εσείς περνούν δημιουργικά τις ώρες τους, συμμετέχουν στα κοινά, δεν είναι στο περιθώριο αλλά παραμένουν ενεργοί δημότες.
Είναι επιλογή μας να είμαστε δίπλα σας, είναι πολιτική πράξη να σεβόμαστε τις επιθυμίες σας και τις προτεραιότητες σας.
Σας χρωστάμε πολλά, είστε οι γονείς μας, είστε οι άνθρωποι που μας έδωσαν τις βάσεις της ζωής μας και είναι δική μας ανάγκη να είμαστε δίπλα σας. Δεν είναι απλά υποχρέωση αλλά οφειλή πρώτα στους εαυτούς μας και μετά σε εσάς.
Κυρίες και κύριοι τα ΚΑΠΗ δεν είναι η μόνη δράση μας.
Παράλληλα σχεδιάζουμε Κέντρο Νεότητας στην περιοχή σας,  ενώ τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουμε στον Τινάνειο Κήπο, μια πρωτοβουλία  μας που θα  αφορά τους μετανάστες.
 Παράλληλα, συνεχίζουμε το Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, με τη συνέργεια και της Εκκλησίας του Πειραιά, το κοινωνικό παντοπωλείο, τον ξενώνα φιλοξενίας άστεγων και ξενώνα φιλοξενίας οικογενειών που κάποιο μέλος τους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μεταξά.
Τέλος  καταρτίσαμε οδηγό υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης , ενώ ενισχύουμε τη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Κυρίες και κύριοι,
Το 2010, είναι μια χρονιά κρίσιμη σε όλους τους τομείς. Γι΄ αυτό και εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας πιο εντατικά, πιο δυναμικά για έναν Πειραιά αλλαγής – σύνθεσης- συνεννόησης- αναβάθμισης- αλληλεγγύης- νέας πορείας. 
Έναν Πειραιά που θα μας κάνει ξανά περήφανους, όλες και όλους.
Έναν Πειραιά που μπορεί να βαδίζει σταθερά προς τα μπρός, να ανοίγει τα φτερά του, χωρίς φοβίες, χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς προκαταλήψεις.
Κυρίες και κύριοι, το 2009, καταφέραμε και πετύχαμε πολλά.
Δεν θέλω να σας κουράσω αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω ενδεικτικά κάποια πράγματα. 
Χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες, μια και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη, καταφέραμε να αναβαθμίσουμε το στόλο στην καθαριότητα, να πλύνουμε για πρώτη φορά πλατείες και δρόμους της πόλης και να τοποθετήσουμε ρομποτικούς κάδους. Ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό και φιλόδοξο. 
Η Δημοτική μας  Αρχή  έχει έργο και πολιτικές που στηρίζουν τους πολλούς.
Καταθέσαμε για πρώτη φορά συμμετοχικό προϋπολογισμό μέσα από την ηλεκτρονική πύλη του Δήμου.
Έχουμε σε εξέλιξη το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, τοποθετήσαμε για πρώτη φορά μπλε κάδους στην πόλη.
 Δρομολογήσαμε γραμμές χωρίς εισιτήριο, εντελώς δωρεάν  για τους συμπολίτες μας.
Δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που βασανίζουν την πόλη για δεκαετίες όπως η κατασκευή της Ραλλείου, στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Πειραιώς, η κατασκευή Δημαρχιακού Μεγάρου στη θέση τις παλαιάς οικοδομής της Ραλλείου και η κατασκευή Γαλλικού σχολείου στο γιαπί Ζαχαρίου. 
Στον τομέα του πρασίνου κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις πλατειών ώστε η πόλη να αποκτήσει εστίες πρασίνου, ενώ καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου στο Νέο Φάληρο.
Δημιουργήσαμε πολιτιστικούς θεσμούς, όπως το Φεστιβάλ Ζέας, στο αρχαίο θέατρο, που υπάρχει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.
Και φυσικά προχωράμε  το Δημοτικό Θέατρο. Ένα έργο που πιστεύουμε ότι θα σφραγίσει την πορεία του νέου Πειραιά. Θα δώσει το στίγμα του στη νέα εποχή και θα αποτελέσει πραγματικά τον πυλώνα μας  πολιτιστικά και οικονομικά.
Το έργο αυτό έχει υπερτοπικό χαρακτήρα. 
Είναι έργο που όταν θα ολοκληρωθεί θα κοσμεί ξανά τον Πειραιά και όλη την Ελλάδα. 
Εγκαινιάσαμε τον αθλότοπο της πλατείας Αλεξάνδρας. Το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο στην Ελλάδα. 
Και αυτά που σας ανέφερα είναι ενδεικτικά των όσων ήδη κάναμε και κάνουμε. Με πολλή δουλειά και κόπο.
Τέλος, την Άνοιξη του 2010 σχεδιάζουμε και είμαστε ήδη σε καλό δρόμο το Φόρουμ για τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Δυο τομείς που ο Πειραιάς, αλλά και η Ελλάδα αν θέλουν πράγματι να βρεθούν σε τροχιά ανάπτυξης οφείλουν να στηρίξουν με κάθε τρόπο.
Φίλες και Φίλοι, 
Πριν λίγους μήνες μια νέα κυβέρνηση ανέλαβε τις τύχες της χώρας. Σε μια δύσκολη συγκυρία είναι αλήθεια. Οι πολίτες πιστεύουν σε αυτήν. 
Τους γέννησε την ελπίδα για μια νέα πορεία, για μια διαφορετική πολιτική. Πιστεύουμε ότι θα κοιτάξει τον Πειραιά. Θα στηρίξει αυτήν την πόλη που τα τελευταία χρόνια αδικήθηκε, όπως τόνισε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε.
Μια συνάντηση αρκετά εποικοδομητική που επιβεβαίωσε ότι ο Πειραιάς είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε έτοιμες τις προτάσεις μας που θα κατατεθούν ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα την υλοποίηση των επόμενων κινήσεων και δράσεων συντονισμένα με την Πολιτεία και με φορείς. 
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και παροχές για τους Πειραιώτες και σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε συμμάχους. 
Εκ μέρους του Δημάρχου μας σας ευχαριστώ πολύ.
Στα εγκαίνια του νέου ΚΑΠΗ παραβρέθηκαν:
Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, οι Αντινομάρχες Πειραιά: κ.κ. Γιώργος Τσιρίδης και Κώστας Καρράς,  οι Αντιδήμαρχοι: κ.κ. Τάκης Αβραμίδης, Δημήτρης Βρόντος και Γιάννης Υδραίος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος ΚΑΠΗ κ. Μιχάλης Ντεντιδάκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Πέτρος Μαντούβαλος, ο Πρόεδρος του Ε΄ Διαμερισματικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Παούρης, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κ. Κορακάκης, η υποψήφια Βουλευτής κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, η Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Σταυρούλα Καρύδη, Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, μέλη Δ.Σ. ΚΑΠΗ και πλήθος κόσμου. 
Advertisements

Ιανουαρίου 28, 2010 - Posted by | ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: